Je bekijkt nu Fotobehang van eigen foto? Dit is wat je moet weten!

Fotobehang van eigen foto? Dit is wat je moet weten!

Fotobehang zorgt voor een metamorfose van elke ruimte, maar de juiste foto kiezen is nog niet zo makkelijk. De foto moet niet alleen de juiste uitstraling hebben, maar ook van een goede kwaliteit zijn. Wil je graag een eigen foto op behang drukken? In deze blogpost leggen wij uit waar je allemaal rekening mee moet houden.

Welke foto’s zijn geschikt voor productie?

Niet elke foto is direct geschikt om op behang te drukken. Te kleine foto’s of foto’s die niet scherp zijn, zorgen vaak niet voor een gewenst result. Vaak ontvangen wij foto’s die wel groot genoeg zijn (denk aan 20 MB), maar die toch niet scherp genoeg zijn voor het gevraagde formaat.

Waar moet je foto dan aan voldoen?

Voor het drukken van een foto of afbeelding op behang houden wij 1 pixel per mm aan. Als het fotobehang 500 cm bij 210 cm moet zijn, moet de foto tenminste 5000 x 21000 pixels zijn.

Hoe kan ik de kwaliteit van mijn foto controleren?

Heb je een foto gekozen, dan kunnen wij controleren of deze geschikt is voor productie. De eerste eigen foto zal niet altijd geschikt zijn voor fotobehang. Wij zullen dan het advies geven om een andere foto te kiezen. In sommige situaties is het echter ook mogelijk om de foto te bewerken, zodat deze alsnog gebruikt kan worden.

De foto bijsnijden

Afhankelijk van het formaat van de foto en het formaat van de wand, is de kans groot dat de foto nog iets moet worden bijgesneden. Dit doen wij altijd in overleggen. Geef altijd even door als er meubelstukken tegen de wand worden geplaatst. Zowel bij de keuze van de foto als het uitsnijden, is deze informatie belangrijk voor een optimaal resultaat. Het zou jammer zijn als belangrijke onderdelen van de fotowand worden bedekt.

Fotobehang door Tachup

Kan ik een foto van mijn mobiele telefoon gebruiken?

Vaak krijgen wij de vraag of een foto, die gemaakt is met een mobiele telefoon, ook gebruikt kan worden. Mobiele telefoons maken foto’s van een steeds betere kwaliteit, maar een mobiele telefoon is nog steeds geen professionele camera.

Zelf als de kwaliteit goed lijkt, kan de eigen foto op behang toch anders uitkomen. Beter is daarom om een foto te kiezen die gemaakt is met een goede camera.

Fotobehang van eigen foto(s)?

Neem contact op met Tachup om je wensen te bespreken of de kwaliteit van je foto te laten controleren.

De foto bewerken voor een betere kwaliteit

Voldoet de foto niet aan de vereiste kwaliteit, maar wil je de foto toch per se op behang drukken? Sommige foto’s kunnen bewerkt worden, zodat ze uiteindelijk toch geschikt zijn.

De foto bewerken gebeurt pixels voor pixel. Een secuur werkje om te voorkomen dat oneffenheden worden uitvergroot. Na het bewerken is de foto vaak wel geschikt om op een grote wand te drukken.

De juiste foto voor de juiste sfeer

De kans is groot dat je al een foto in gedachten hebt voor de fotowand, maar zorgt deze ook voor de juiste sfeer? Belangrijk is dat het fotobehang van je eigen foto bij de rest van het interieur past en/of past bij de huisstijl van de organisatie.

Enkele andere tips voor het kiezen van een foto:

  • Combineer een rustig interieur met een opvallende foto of een opvallend interieur met een rustige foto. Zorg voor een goede balans!
  • Kies voor een foto met een doel. Wil je dat de foto een gevoel oproept, merkherkenning versterkt of juist gedrag beïnvloedt? Kies niet alleen een mooie foto, maar maak een strategische beslissing.
  • Vraag om advies! Een interieur specialist of merkbeleving adviseur kan je zeker helpen met het kiezen van een goede foto.

Fotobehang op een ruwe muur

Nadat je een geschikte foto voor het fotobehang hebt gekozen, is het belangrijk om na te denken over het bevestigen van het behang op de muur. In de meeste gevallen kan je het behang zo op de muur plakken, maar ook krijgen wij vaak de vraag of wij een oplossing voor een ruwe muur hebben.

Een geschikte oplossing is om de eigen foto op een textieldoek te drukken en aan de muur te bevestigen met behulp van een aluminium frame. Een oplossing die in ieder interieur aangepast kan worden.

Inspiratie nodig voor fotobehang? Kijk dan zeker eens tussen onze projecten.