Je bekijkt nu Kleur in interieur en werken met foto’s: onze tips!

Kleur in interieur en werken met foto’s: onze tips!

Kleuren en foto’s voor een nieuw interieur kiezen is nog niet zo makkelijk. Vaak willen onze klanten wel meer kleur in hun interieur, maar weten ze niet welke kleuren of willen ze juist wel strategisch gebruiken maken van beeld, maar weten ze niet hoe. In deze blogpost delen wij onze tips voor het toepassen van foto’s en kleur in interieur. 

Waarom beeld en kleur in het interieur? 

De kracht van een unieke interieurbeleving wordt vaak nog door bedrijven onderschat. Er wordt dan ook nauwelijks strategisch nagedacht over de keuzes die worden gemaakt. Toch kan een goed doordacht interieur verschillende voordelen opleveren: 

 • Gratis marketing. Een origineel interieur kan voor gratis (mond-tot-mond) reclame zorgen wat tot extra bekendheid kan leiden. Zeer unieke interieurs kunnen zelfs door de pers worden opgepakt. 
 • Versterkt je positionering in de markt. Het interieur is een belangrijk onderdeel van de merkstrategie waarmee duidelijk kan worden aangeven wat het bedrijf doet en waar het voor staat. 
 • Een blijvende indruk op bezoekers maken. Met een verrassend interieur laat je een positieve eerste indruk achter bij bezoekers of gasten. 

Ook van de voordelen profiteren? Tachup helpt je graag met het uitwerken van je plannen. 

De passende kleur(en) vinden

De juiste, passende kleur vinden in een al bestaand interieur is vaak een hele opgave. Maar ook als u helemaal opnieuw begint, is het niet makkelijk om de juiste kleur te kiezen. Niets is namelijk moeilijker dan over kleur praten. 

Er zijn verschillende elementen die ervoor zorgen dat kleuren anders worden beleefd. Denk aan lichtval, diverse inkt soorten, productie wijze, de vertaling van het beeld op je scherm, de printerinstellingen en vergeet ook niet de verschillen tussen mensen. Iedereen beleeft kleuren anders.

Kleur in interieur advies door Tachup

Neem contact op met Tachup om de mogelijkheden voor het gebruik van kleur en foto's in het interieur te bespreken

Enkele tips voor het vinden van passende kleuren

 • Zorg voor balans met de 60/30/10 regel. Kies een dominante kleur die je voor 60% in het interieur gaat gebruiken, een tweede kleur voor de afwisseling en een accentkleur die je voor 10% laat terugkomen.
 • Combineer contrasterende kleuren voor een frisse uitstraling. Dit zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel, bijvoorbeeld roze-groen en paars-oranje.
 • Combineer harmonieuze kleuren met neutrale tinten. Harmonieuze kleuren zijn kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel, bijvoorbeeld geel-oranje en rood-roze.
 • Laat het beeld de kleuren bepalen. Kies eerst het beeld en gebruik een dominante kleur en accentkleur die vaak in het beeld terugkomen.
 • Houd rekening met de effecten van verschillende kleuren. Oranje zorgt voor een warme en gezellige sfeer, terwijl lichtgroen een rustgevende uitstraling heeft. Past de kleur wel bij het doel van de ruimte?

Fotobehang als eye catcher

De beste manier om voor een snelle interieurverandering te zorgen is door het bedekken van een muur met fotobehang. Een mooie fotowand valt niet alleen op, maar creëert ook een hele beleving.

Fotobehang wordt op maat gemaakt. Je bepaalt dus zelf welk beeld op het behang wordt gedrukt. Vaak wordt er gekozen voor natuurfoto’s, landkaarten of dieren, maar vrijwel alles is mogelijk. Fotobehang met eigen foto behoort ook tot de mogelijkheden. Mits de foto van een goede kwaliteit is.

Fotobehang voorbeeld

Foto en prints als wanddecoratie

Fotobehang maakt veel indruk, maar er zijn ook andere manieren om met foto’s meer beleving en kleur in het interieur te brengen. Wanddecoraties kunnen net zo goed voor de juiste sfeer zorgen of een verhaal vertellen. Enkele tips voor wanddecoraties in het interieur:

 • Combineer verschillende afmetingen. Geen zin in een symmetrische compositie van wanddecoraties? Maak dan een combinatie van verschillende kleine en verschillende grote wanddecoraties. 
 • De kracht van zwart-wit. Heb je al veel kleur in het interieur gebruikt? Kies dan voor zwart-wit decoraties om het kleurgebruik in de ruimte in balans te houden. Een klein kleuraccent in de wanddecoraties kan ook voor een verrassend effect zorgen. 
 • Denk na over verschillende materialen. Foto’s kunnen vaak op verschillende materialen worden gedrukt. Denk aan canvas, glas, hout, aluminium textiel. Elk soort materiaal kent unieke eigenschappen, waardoor het resultaat heel anders kan uitpakken. Wij adviseren je graag over de beste optie!

Foto’s en kleur in het interieur zorgen voor een optimale beleving. Gebruik onze tips om de juiste kleuren en decoraties te kiezen.