post image

18

september

Samenwerking met Katja Koevoet

Tachup bv staat altijd open voor samenwerking met mensen en bedrijven die bijzondere items maken om het interieur te karakteriseren. Daarom ben ik blij om Katja Koevoet aan u voor te mogen stellen:

Katja Koevoet is sinds 2009 actief als kunstenares van Fine Photo Art en in januari 2011 startte zij haar eigen bedrijf ”Katsphotoart”. Digitale Fotografie is al sinds de jaren ’90 Katja haar grote passie, maar mooie foto’s maken alleen was niet voldoende. Er leeft een idee in haar hoofd en de foto’s is slechts de basis voor haar uiteindelijke PhotoArt kunstwerk. Om een idee te geven van wat Katja ervaart en ziet als zij haar foto’s maakt, is zij pakkende kleine Engelse tekstjes bij haar PhotoArt werken gaan schrijven.

De werken variëren van realistische tot de meer abstracte Fine PhotoArt. Haar ’Kats Originals’ zijn gecertificeerd en worden in limited edition uitgegeven. Thema’s in haar werk zijn de natuur, zee en strand, dieren en soms mensen. Naast haar eigen ’Kats Originals, maakt Katja ook kunst in opdracht voor particulieren en bedrijven. Een symbolisch portret van een ondernemingsfilosofie kan het innerlijk uiterlijk van een onderneming verfraaien en veranderen. Kunst werkt daarbij als positieve en creatieve stimulans. Met kunst voor bedrijven creëert Katja een kunstwerk waarmee de onderneming zijn of haar klanten kan verassen. Zo creëert Katja een kunstwerk waarmee de onderneming een andere reden om met klanten in gesprek te komen dan door over de dagelijkse samenwerking te praten.

van photoart naar fotowand

De ervaring die Katja heeft opgebouwd met het creëren van haar photoart is voor mij een toegevoegde waarde als het gaat om fotobewerking en inzicht in het ontwerpen van unieke fotowanden en decoraties. Katja kijkt per pixel en het is iedere keer verrassend hoe gedetailleerd en precies zij naar beelden kijkt en deze dan naar eigen inzicht bewerkt. Een fotowand is meer dan een zogenaamde opgeblazen afbeelding die daarna op maat wordt uitgesneden in het juiste formaat. Kleur, scherpte maar nog belangrijker, is het beeld realistisch gebleven en zuiver genoeg, voor de steeds groter wordende formaten. Ze kijkt ernaar zo als geen ander daar naar kijkt.

Buiten haar exposities om is al haar werk te bewonderen op www.katsphotoart.com